olika investeringsstrategier

Investeringsstrategier – Vem har rätt?

Det finns många olika sätt att tänka då man ska investera sina pengar och en mängd olika investeringsstrategier att använda sig av. Men vilken av alla investeringsstrategier är egentligen bäst?

Då det kommer till investeringar är det viktigt att komma ihåg att det inte finns några obestridliga lagar. Det finns inte heller bara en korrekt investeringsstrategi. Flera totalt olika investeringsstrategier kan därför vara framgångsrika samtidigt.

Nationalekonomer, akademiker, analytiker, fondförvaltare och individuella investerare har ofta olika och t.o.m. motstridiga teorier om varför marknaden beter sig som den gör.

Kom ihåg att dessa teorier egentligen inte är mera än åsikter. Somliga av dem kanske är mer genomtänkta än andra, men i slutändan är de fortfarande bara åsikter. För sanningen är att ingen med säkerhet kan veta hur morgondagen ser ut och det finns inga garantier för att teorier som fungerar på historisk data skall fungera även i framtiden.

Exempel på investeringsstrategier

Föreställ dig Per och Jenny igen:

Per är av åsikten att nyckeln till framgångsrika investeringar är att köpa små bolag med enorma tillväxtmöjligheter. Per letar därför hela tiden efter det nya “heta” bolaget med den nyaste teknologin eller fräschaste affärsidén. Per anser inte att det är viktigt att bolaget uppvisar vinst eller betalar dividend, eftersom den framtida tillväxtpotentialen är så enorm.

Jenny å andra sidan vill inte investera sina surt förvärvade kronor på något hon ser som ett oprövat koncept. Hon gillar större bolag med ett bra förflutet och anser att nyckeln till framgångsrika investeringar är att hitta bra bolag till bra pris. En ideell investering för Jenny ett bolag som betalar ut en stor dividend och har en skicklig ledning som hon tror kommer att fortsätta generera goda resultat år ut och år in.

Så har Per eller Jenny rätt?

 Svaret är båda och ingendera. Per och Jennys investeringsstrategier är totalt olika, men det finns ingenting som säger att inte båda kan vara framgångsrika. Det finns många stora och välskötta bolag för Jenny, precis som det finns många små företag med stor potentiell tillväxt i framtiden för Per.

Med det här sagt är det viktigt att du som investerare hittar en investeringsstrategi som passar dig bäst och med vilken du känner dig bekväm.

Tillbaka till aktieskolan för nybörjare | Nästa avsnitt

Vi du lära dig mer om Aktier & Investering?

Här listar vi våra personliga favoriter och bra böcker om aktier för nybörjare.

Kolla in böckerna nu


Få en gratis e-bok!

Lär dig att investera idag, med nybörjarguiden
- En aktieskola för nybörjare
✓ 9 Enkla steg
Ladda hem den genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Lämna en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *