Avanza Mini courtageklass

Avanza Mini – Välja courtageklass och investeringssparkonto

Avanza Mini är en courtageklass hos nätmäklaren Avanza som möjliggör förmånlig handel av mindre poster aktier på den svenska marknaden. Ypperligt för den svenska småspararen!

Till Avanza

Avanza mini courtage

Med Avanza mini är Avanza ‘s förmånligaste depåtyp om du handlar för mellan 1 kr och 15600 kr per affär. Minimicourtaget är 1 kr. Detta gäller på Stockholmsbörsen och First North. Om du däremot planerar att investera på NGM, Nordic MTF eller Aktietorget är det lägsta courtaget istället 19kr.

Minimicourtaget gäller då det rörliga courtaget 0.25% av investeringssumman är mindre än minimicourtaget. Om det rörliga courtaget är högre än minimicourtaget är det avgiften du betalar. (20161015)

Så länge du investerar för under 15600 kr är mini den förmånligaste courtageklassen.

Till Avanza

PS. Om du nyligen börjat spara och har en portfölj på under 50 000 kr, handlar du nu även värdepapper gratis på Stockholmsbörsen med Avanza Start – Rörligt courtage 0%, Lägsta courtage 0 kr.

För mer specifika priser, besök Avanzas hemsida. Du kan även läsa mer om:

Andra courtageklasser än Avanza Mini

Avanaza Mini jämfört med olika courtageklasser

Utöver Avanza mini finns även Small, Medium och Fast. De olika courtageklasserna är anpassade efter den summa du investerar för. Ju mer du investerar desto högre courtageklass är förmånligare.

Öppna investeringssparkonto, ISK, med Avanza mini

För att öppna ett inversteringssparkonto med Avanza mini behöver du först bli kund hos Avanza. Det är helt gratis att bli kund och om du har ditt BankID redo tar det inte mer än 3min.

Om du redan är kund men inte är säker på vilken courtageklass du blivit tilldelad, eller har för tillfället, kan du lätt kolla upp det genom att klicka dig in på “Mina Sidor” -> “Profil” -> “Min courtageklass”. Kom ihåg att du bara kan byta courtageklass en gång i månaden. Så håll dig till den klass som i snitt ger dig den lägsta avgiften.

Vi du lära dig mer om Aktier & Investering?

Här listar vi våra personliga favoriter och bra böcker om aktier för nybörjare.

Kolla in böckerna nu


Få en gratis e-bok!

Lär dig att investera idag, med nybörjarguiden
- En aktieskola för nybörjare
✓ 9 Enkla steg
Ladda hem den genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Lämna en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *